Amiket olvasok

Nem olvasok semmit...

Ja de: Gabrielle Wittkop: A nekrofil
 

Utolsó kommentek

Kivégzés V. - Halálra etetés, itatás

NH3CL 2009.11.08. 20:43

Az itatással történő kivégzés jól ismert az inkvizícióból, de más korokban is előszeretettel alkalmazták. Ennél a kínzási formánál nem mindig az volt a cél, hogy az áldozat belehaljon. Olykor elég volt egy kis hóhéri figyelmetlenség és az áldozat már soka többé nem szomjazott meg :D

Különböző módjai voltak a vízzel való kínzásnak. Volt amikor a víz hőfokát változtatták előszeretettel a jegestől a forrásban lévőig, de akadt rá példa, hogy akpróra zúzott üvegszilánkokat kevertek az isteninek koránt sem nevezhető nedűbe -ami mellesleg néha állati vizelet volt-, hogy azok felsértsék a delikvens belső szerveit és ezzel elviselhetetlen szenvedést és halált okozzanak.

Az étellel történő kivégzés is elég érdekes téma. Elterjedt volt az éheztetés és a túletetés kombinálása. A legyengült áldozat, aki már hosszú ideje nem evett, váratlanul irdatlan mennyiségű étel elfogyasztására kényszerítették. Ha az áldozat jómódú családból származott gyakran előfordult, hogy a kedvenc ételével etették túl. A procedúra vége az lett, hogy szétrepedt a gyomor és a súlyos belső vérzés következményeként szörnyű kínok közt pusztult el a szerencsétlen áldozat.

Bizonyos kultúrákban a túletetés "művészete" túlhaladt minden elképzelhető határon.

Ázsia középső területein fennmaradt 14 sz.-i krónikák elmesélnek pár morbid történetet a témával kapcsoaltban. Bizonyos törzseknél előfordult, hogy a fogjul ejtett szeme láttára feldarabolták asszonyát és gyermekeit. A nyomorultnak ezután a szeretteit kellett megennie. Voltak oylan kannibál törzsek, akik a fenti procedúra után a fogvatartottat ették meg...

Egy más kannibál törzsnél bevett szokás volt, hogy a fogjot megcsonkították, a levágott testrészt megfőzték és megetették az áldozattal, akit ezekután jóízűen elfogyasztottak.

 

Remélem tetszett ez az írásom is. 

Címkék: történet szenvedés kivégzés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nh3cl.blog.hu/api/trackback/id/tr731510006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása